AKTUELNO

Komentarišući poruke i izjave Mila Đukanovića koje možemo da čujemo u poslednje vreme, a koje su upućene protiv Srba i Srbije, Šešelj kaže da on jeste pun mržnje, ali dodaje da mu ona nije u prvom planu, da se ne rukovodi sa njom, već željom da sačuva vlast po svaku cenu.

„On oseća da su ga zapadne sile otpisale i sada bi hteo na neki način da povrati njhovu podršku makar na određeno vreme. Zato do krajnosti zaoštrava odnose sa Srbijom i optužuje Srbiju na najgnusniji način. I srpsku crkvu da je jatak izvršilaca genocida, što se još nigde nije čulo“, rekao je Šešelj.

Kako kaže, to nije jedini njegov korak u poslednje vreme.

„U najužem krugu svojih pristalica razmatra mogućnost finansiranja ubistva Aleksandra Vučića. To je pouzdana informacija koju sam dobio iz Crne Gore, i to iz tog najužeg kruga“, rekao je Šešelj, dodavši da za ljudima tragaju u Bosni i Hercegovini.

On je istakao da ljude traže u vrhunskim kriminalcima, i to sve, kako kaže, sa svrhom da u Srbiji nastane haos.

„Procena mu je dobra, samo zamislite kakav bi haos u Srbiji nastao kada bi neko eliminisao Vučića. Kao prvo nastala bi borba za vlast, odmah bi stigao nalog od stranih ambasada da se preuzme Vlada Srbije“, rekao je Šešelj.

Kako kaže, nastao bi haos u kome bi najverovatnije isplivali zastupnici zapadnih sila.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je Milo odvojio veliku sumu novca za to, veliku količinu, kako dodaje, miliona evra za to.

„On je bio jedan od finansijera vladike Grigorija, mada je i dalje. A sada je poveo vladiku Joanikija u Banjaluku, i prvo su imali susret sa vladikom Jefremom i ubeđivali su ga da glasa za vladiku Joanikija na izboru za patrijarha“, rekao je Šešelj i dodao da im je cilj da njima podobni budu u tri kandidata koja se izvlače iz kamilavki.

Kako kaže, oni i dalje obilaze određene vladike i neke još ljude i vrši se, dodaje prava agitacija.

O izjavi Bakira Izetbegovića:

Šešlje je rekao da je Izetbegović poslednjom izjavom samo sebi štetu naneo, kao i njegovim muslimanima. „On ne zna više ni šta govori. Bosanski muslimani su nastali od Srba, i ako smo mi loši ljudi, onda su oni još gori, nisu se mogli usavršavati, već samo dalje nazadovati“, rekao je Šešelj.

„Celi srpski narod očekuje da se Joanikije kandiduje za mitropolita crnogorsko-primorskog. I on ne bi trebalo to da kvari. On druženjem sa Dakom Davidovićem šalje poruku narodu da je ovaj ispravan čovek, a to nije tačno“, rekao je Šešelj i dodao da je cilj da se preuzme srpska patrijaršija i ističe da je najpogodniji za to vladika Grigorije.

Dodaje da je i sam dosta kriminalnih radnji vladike Grigorija izneo u javnost i dodaje da će još više dokaza da iznese uskoro.

„Važno je da Joanikije ne ostavlja utisak da je blizak sa Dakom Davidovićem“, rekao je Šešelj.

Dodaje da je on sada postao legenda i neko ko je tu umesto mitropolita Amfilohija i treba da vodi računa jer su svi Srbi uz njega.

#Vojislav Šešelj