AKTUELNO

O jako bitnom događaju za Srbiju izveštavali mediji u komšiluku.

Mediji u regionu su pažljivo ispratili današnji dolazak kontingenta kineskih vakcina kompanije “Sinofarm” u Srbiju. U Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i BiH u naslovima se ističe da je u našu zemlju stiglo milion doza, kao i da je predsednik Aleksandar Vučić rekao da će biti među onima koji će ih primiti.

Makedonska Republika online, u okviru vesti o kineskim vakcinama naglašava da je u Srbiji već počela imunizacija Fajzerovim dozama i Sputnjikom V. Severna Makedonija će, prema najavama, početkom februara dobiti prve doze Fajzerove vakcine.

Da je danas u Srbiju stigla treća vrsta vakcine napominju i podgoričke Vijesti, dodajući da je efikasnost medikamenta “Sinofarma” između 80 i 86 odsto, kao i da će imunizacija početi već u nedelju ili ponedeljak. Vlada Crne Gore predstavila je juče Nacionalnu strategiju za imunizaciju protiv SARS–CoV-2, a prve doze iz Fajzera očekuju se krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.

Foto: Printscreen

Portal lista Dnevni Avaz iz Bih, u koju još nije stigla nijedna vakcina, takođe je u naslovu istakao veličinu isporuke iz Kine i dodao da je predsednik Vučić uveren u bezbednost i efikasnost vakcina iz Kine. Predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija rekao je 11. januara da se prve vakcine u ovoj zemlji očekuju do kraja januara.

Foto: Printscreen

Hrvatski portal Dnevno.hr u svoj tekst je ubacio Vučićevu objavu na Instagramu i naglasio da je predsednik lično dočekao avion sa vakcinama. Hrvatska je krajem decembra započela imunizaciju Fajzerovom vakcinom.

Foto: Printscreen

Podsetimo, Srbija je od danas prva zemlja u svetu koja raspolaže sa tri vrste vakcina. To je pre svega rezultat dobrih odnosa sa tri vodeće svetske sile SAD, Rusijom i Kinom koje je gradio predsednik Vučić.Do srede bi, kako je rekao, Srbija trebalo da ima ukupno 1,4 miliona doza.

Foto: Printscreen

#Mediji

#region

#vučić