AKTUELNO

Direktor Centra beogradskih festivala (CEBEF) i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (GO SNS) Damir Handanović ocenio je da se u Srbiji od 2012. godine od dolaska na vlast SNS-a živi bolje.

Objašnjavajući razloge zašto je kao poznati i priznati srpski kompozitor, aranžer, producent pop-folk muzike ušao i u političke vode, Handanović je naveo borbu aktuelnog predsednika Srbije za bolju budućnost svakog građanina Srbije.

- Nikad ne bih ušao u politiku da nije Aleksandar Vučić u pitanju, da nisam prepoznao u njemu da se bori za Srbiju, da se bori za bolji život građana i samim tim sam video i to da kultura napreduje i da nasa divna zemlja ide jednom uzlaznom putanjom. Pa zašto ja ne bih bio deo pobedničkog tima, zašto ne bih dao svoj doprinos, koliki god on bio?- izjavio je Handanović.

Handanović je rekao da je Aleksandar Vučić nasledio „tonu problema“ i prihvatio „taj vruć krompir“ i da politikom koju vodi „gasi požare“.

- Da se živi bolje - živi se bolje, da nije sve idealno, pa nije, i u koju god zemlju da odes postoje problemi, ali imamo pravog lidera, gospodina Vučića koji se trudi da pomogne svakom građaninu ove zemlje - naglasio je Handanović.

Naveo je da je, pored ostalog, vraćen ugled Srbije u svetu i da je poboljšan standard građana povećanjem primanja.

- Ja u svog lidera istinski verujem, verujem u to šta on radi i zato ću ja biti tu. Dokle god Aleksandar Vučić bude u politici, biću i ja. Ako pričamo o kulturi, povećane su plate radnicima u istoj, postoji više sadržaja i manifestacija, otvoren je Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti, snima se nikad vise filmova, serija.. - naveo je Handanović i podsetio da je bivša vlast u Beogradu ostavila dugove koji se još uvek vraćaju.

Pohvalio je projekat Beograd na vodi, ukazao da veći broj turista posećuje prestonicu Srbije koja je, ocenio je, postala bezbedniji i srdačniji grad.

Odgovarajući na kritike opozicije koje se tiču radova na Savskom trgu i postavljanja spomenika Stefanu Nemanji, Handanović je upitao zašto to oni nisu uradili? Pa bilo je prece staviti pare u svoj dzep, a narod ko sisa! Vucicu je samo bitan bolji zivot u Srbiji i nista vise.

Handanović je dodao da je njegovo iskustvo jeste da se mnogi mladi koji su napustili Srbiju i otišli da žive i rade u inostranstvo sada vraćaju u domovinu.

Osim toga, u Beogradu je, prema njegovim rečima, sada bogatiji festivalski, manifestacioni i muzički program i da strani izvođači „lakše dolaze u srpsku prestonicu".

Dodao je da je brojnim sadržajima obogaćena manifestacija Beogradska zima, kao i BEMUS, SOFEST, BELEF, ogradivši se da govori o periodu pre pandemije virusa korona.

Međunarodni filmski festival FEST će biti održan i ove godine ali se još uvke ne zna u kom obimu jer je uslovljen epidemiološkom situacijom, kao i svi ostali događaji, ukazao je Handanović rekavši da se neće sve „obrisati gumicom“ ali da će se truditi da se organizuju manifestacije u skaldu sa protivepidemijskim merama.

Handanović je podelio informaciju sa gledaocima medijske mreže Info24 da je preležao korona virus i da je imao obostranu upalu pluća poručivši svima da poštuju mere koje je propisala struka kako bi izbegli neželjene posledice.

#Damir Handanović