AKTUELNO

Nikolić je podsetio da je prva njegova poseta kao predsednika Srbije bila Belorusiji kao znak prijateljstva i da se ne slaže sa sankcijama koje su uvedene toj zemlji.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je u Minsku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom razgovarao o velikim beloruskim investicijama u Srbiji i srpskim u Belorusiji, kao i o zajedničkim investicijama u proizvode namenske industrije za prodaju drugim zemljama.

Nikolić je podsetio da je prva njegova poseta kao predsednika Srbije bila Belorusiji kao znak prijateljstva i da se ne slaže sa sankcijama koje su uvedene toj zemlji.

Danas, na kraju mandata, kako je rekao, imao je obavezu da ponovo dođe u Minsk da se sretne sa velikim prijateljem Srbije i njegovim ličnim prijateljem Aleksandrom Lukašenkom.

Foto: Tanjug

- Želeo sam da sumiramo šta smo to sve uspeli za ovih pet godina da podignemo u odnosima Srbije i Belorusije, da vidimo gde još nešto škripi, kako može da se nastavi. Velike su turbulencije u svetu, a prijateljstvo Srbije i Belorusije ostaje zauvek - rekao je Nikolić.

On je naglasio da je sa kolegom Lukašenkom razgovarao o velikim investicijama beloruskim u Srbiji i srpskim u Belorusijim i zajedničkim investicijama u proizvode iz namenske industrije koje bismo prodavali drugim državama.

- Srbija ima velikog prijatelja u Belorusiji, Belorusija u Srbiji. Belorusija mnogo očekuje od saradnje Srbije sa Kinom pošto je Kina opredelilla Srbiju za stožer saradnje sa jugoistočnom Evropom - rekao je Nikolić.

Foto: TV Pink

Dva predsednika razgovarali su i o napretku Srbije u pregovorima sa EU i kakvi problemi još očekuju našu zemlju na tom putu.

- Mislim da će Srbija nastaviti potpuno istu politiku prema Belorusiji kao do sada. Mislim da će i novi predsednik imati velikog saradnika i velikog prijatelja u predsedniku Lukašenku i da mi možemo samo da očekujemo nastavak dobrih vesti u odnosima Srbije i Belorusije - zaključio je Nikolić.

N.P.

#Belorusija

#Srbija

#Tomislav Nikolić

'