AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Demokratske Narodne Republike Alžir u Srbiji Abdelhamidom Šebšubom.

Ministar Stefanović izrazio je ovom prilikom zahvalnost povodom čestitke koje mu je uputio načelnik Generalštaba Narodne Nacionalne Armije DNR Alžir povodom imenovanja na dužnost.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Stefanović se zahvalio alžirskom ambasadoru na principijelnoj podršci po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova i očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

On je istakao spremnost Ministarstva odbrane za dalji nastavak strateškog partnerstva u oblasti odbrane, težišno kroz vojnoekonomsku i vojnoobrazovnu saradnju, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Ambasador Šebšub čestitao je ministru Stefanoviću stupanje na novu dužnost i poželeo uspeh u daljem radu. On je preneo zainteresovanost alžirske strane za nastavak i intenziviranje strateškog partnerstva u domenu vojnoekonomske saradnje i usavršavanja alžirskog kadra u vojnoobrazovnim ustanovama Ministarstva odbrane Srbije.Foto: Ministarstvo odbraneFoto: Ministarstvo odbraneFoto: Ministarstvo odbraneFoto: Ministarstvo odbraneFoto: Ministarstvo odbrane

#Alžir

#Nebojša Stefanović

#Sastanak

#ambasador