AKTUELNO

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković izjavio je danas da su monstruozne pretnje smrću upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom sinu Danilu pokazatelj kako se lako atmosfera mržnje i netrpeljivosti koju u javnosti stvara deo opozicije preliva i na društvene mreže i postaje oružje u rukama sumnjivih pojedinaca.

"Ovakve poruke po pravilu dolaze nakon što predsednik najavi otvaranje novih fabrika ili istakne ekonomske uspehe Srbije. Pretnje ne dolaze slučajno i direktno su inspirisane ostrašćenim đilasovskim kampanjama kojima svakodnevno svedočimo. Iako su njihovi autori možda anonimne osobe sa društvenih mreža, potpis njihovog inspiratora je više nego jasan", ukazao je Petković u saopštenju.

On je naveom da pretnje smrću predsedniku Srbije, njegovom ocu, majci, bratu i deci nažalost nisu izolovan slučaj i da sa njima porodica Vučić živi svakodnevno.

"Zato pozivam nadležne organe da bez odlaganja reaguju u ovom, ali i svim drugim slučajevima direktnog ugrožavanja bezbednosti predsednika Vučića i članova njegove porodice", istakao je Petković.

On je ocenio i da dok se SNS trudi da gradi društvo dijaloga i tolerancije, u kojem i pored neslaganja može da se razgovara, dotle pojedinci smatraju da je nasilje odgovor na sve ekonomske rezultate, nove auto puteve, bolnice, fabrike.

"Nikada mržnja neće biti snažnija od istine, a rezultati kojima svakodnevno svedočimo ostaće naš jedini odgovor", poručio je Petković.

#Aleksandar Vučić

#Petar Petković

#pretnje