AKTUELNO

Nakon svih burnih dešavanja na Kapitol hilu, situacija u Americi se ni danas ne smiruje i mnogi strahuju od novih sukoba. Iako mandat američkog predsednika Donalda Trampa ističe za 9 dana, sve je više poziva za njegovo uklanjanje sa vlasti nakon nasilnog upada njegovih pristalica u Kongres.

Reditelj Ljubiša Ristić ocenjuje da se tema impičmenta, odnosno Trampovog opoziva, provlači maltene otkad je izabran za predsedika SAD.

- U Americi je na delu “klovneraj”, jedan opšti cirkus! Cirkus je i kada se naši takozvani stručnjaci jave da komentarišu sva ta dešavanja. Evo, i mi u ovom trenutku učestvujemo u "klovneraju". Međutim, tokom komentarisanja stalno preskačemo temeljnu stvar, a to je da više ne znamo ko je desnica, ko je levica, ko je fašista, ko antifašista... Tu su sve zastave lažne i lažna predstavljanja – kaže Ristić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da ne zna ko režira dešavanja u SAD, te da ovakva vrsta režije “prevazilazi sva njegova pozorišna znanja”.

Branko Radun, politički analitičar, dodaje da su i režiser, i scenarista ovih dešavanja "ozbiljni". Podseća da je Trampu ukinut pristup medijima, da su mu ugašeni nalozi na društvenim mrežama, a podseća i na skandal sa prekidanjem predsedničkog govora na američkoj televiziji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni su u realnom vremenu odredili da li Tramp govori istinu, pa su u toku njegovog nastupa utvrdili da to što govori nije tačno – kaže Radun. Na pitanje voditelja ko su “oni”, Radun odgovara da je reč o cenzorima, globalistička elita kojoj Tramp nije po volji.

Miroslav Stojanović, dugogodišnji dopisnik “Politike” iz Bona i Berlina, kaže da će Tramp ostati upamćen u istoriji kao najproganjaniji predsednik Amerike. Ističe da se proganjanje nastavilo, pa ga isključuju sa društvenih mreža, iz golf klubova i slično.

Foto: TV Pink Printscreen

- Demokrate žele da po svaku cenu oslabe Trampa, da ga isključe iz političke igre, a sve iz straha od novog kandidovanja. Bajden bi učinio sve da ga potpuno isključi istog momenta ako može, ali ne želi tu “senku” i neće da mu se na taj način poremete prvi koraci na vlasti. Kad Tramp siđe sa vlasti, sigurno je da ga čekaju mnogi sudski procesi – kaže Stojanović.

#Branko Radun

#Ljubiša Ristić

#Miroslav Stojanović