AKTUELNO

Kao po komandi danas su se podigli svi Đilasovi “stručnjaci” da napadaju ideju o razmatranju mogućnosti vraćanja obaveznog vojnog roka, a zapravo napadaju ideju o jakoj vojsci. Postavlja se pitanje kome i zašto smeta jaka srpska vojska, izjavio je Vladimir Orlić, član Predsedništva SNS.

"Zašto dušebrižnicima na platnom spisku tajkuna smeta opremljena i moderna vojska? Zašto im smeta da Srbija donosi samostalno i suvereno svoje odluke? Narod u Srbiji zna da su ti vajni stručnjaci topili tenkove, terali ljude iz vojske, sistemski je uništavali i slabili. Jasno je da nikada nisu želeli jaku srpsku vojsku i opremljene vojnike, jer tako bi građani Srbije bili sigurni, a očigledno da za pojedince to nije najvažnije. Vojska je garant stabilnosti i bezbednosti svake države, iako mnogi prethodnici, isti oni koji su se danas obrušili na ideju o obaveznom vojnom roku, to nisu uviđali", rekao je Orlić.

Kako kaže, za razliku od takvih Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović su toga vrlo svesni.

"Zato se danas država sa uvažavanjem odnosi prema vojsci, a kao rezultat toga svaki vojnik ima uniformu i nove čizme, zato je plata, u odnosu na 2012. godinu, za oficira povećana za 42%, podoficira 46%, vojnika 41 %, zato se danas vojska oprema najsavremenijom opremom. Kada sa jedne strane imate "eksperte" koji napadaju vojsku iako im je vrhunac razumevanja teme da vojsku kleveću naglas halucinirajući drogu od kokošaka na vojnom dobru i poturajući kadrove iz dečijih video-igara kao navodni "dokaz" o agresivnom delovanju naših časnih vojnika, a sa druge imate ljude koji u vojsku ulažu, jasno je ko se bori i brine za interese Srbije, svih njenih građana i kome su mir i stabilnost iznad svega", rekao je Orlić.

#Vladimir Orlić