AKTUELNO

Ramuš Haradinaj, lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, smatra da Brisel "ne može da završi posao između Kosova i Srbije" i zatražio je da to uradi Vašington ili ćemo, kako kaže, "(mi) da odradimo svoje poslove".

-Ja verujem da (u Briselu) to ne mogu, zato tražim od Vašintona da se vrati na Balkan. Vašington je dobar u završavanju stvari između Kosova i Srbije. Ako oni ne dođu da nam pomognu, onda bi trebalo, ne da jednostavno čekamo, već da odradimo svoje poslove. Nemamo luksuz da čekamo ko zna koliko - poručio je nekadašnji komandant takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

Ramuš Hardinaj je to izjavio na predizbrnom mitingu svoje stranke u Podujevu, prenosi kos sev.info pozivajući se na prištinsku televiziju "Klan".

Navodi se da je Haradinaj "podsetio i na to da Republika Srbija i dalje ima Kosovo i Metohiju u svom Ustavu".

-Ne zaboravite, Srbija još ima Kosovo u svom Ustavu. Ako ga ne uklone iz svog ustava, zašto i da nemaju tačku u Ustavu za raseljene ljude iz albanskih zemalja koji su nekada bili tamo", rekao je Haradinaj.

Portal podseća da je današnja Haradinajeva poruka samo jedna u nizu koje je, od kako je stigao na Kosovo iz francuskog grada Kolmara, uputio javnosti i visokim zvaničnicima Srbije.

Vulin: Albanci da odluce da li ce da vode Haradinajeve ratove

Albanci moraju da odluče da li hoće da vode ratove Ramuša Haradinaja, ali da pritom moraju da razumeju da više nisu ista vreme i te ratove više neće voditi čitav svet, poručio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin, koji kaže da Srbija veoma ozbiljno shvata pretnje lidera Alijanse za budućnost Kosova. -Nekažnjeni zločinac uvek traži da se njegov zločin ponovi i uvek traži da ima pomoć u vršenju zločina. Albanci moraju da razumeju da ovo nisu ista vremena i da ratove koje Haradinaj hoće da izazove neće više voditi čitav svet, već će morati da ih vode sami - rekao je Vulin. Kako je naveo, Albanci moraju da odluče da li hoće da vode Haradinajeve ratove i "koliko dečjih glava imaju za bacanje", jer svet više neće ratovati sa Srbijom zbog ideje velike Albanije. -Prošli put kad je video srpsku vojsku, Haradinaj je trčao. Sledeći put kada je bude video, on će puzati - rekao je Vulin. On je naveo da Srbija veoma ozbiljno shvata pretnje Haradinaja, jer se radi o čoveku koji je bio premijer, kako je istakao, toga što zovu Kosovo. -To je čovek koji je nekažnjeni ratni zločinac, od koga očekujemo da se Evropska unija i SAD ograde inače će morati da žive sa posledicama onoga što je uradio - rekao je Vulin.

#Kosovo

#Pretnja

#Ramuš Haradinaj

#Srbija

'