AKTUELNO

Iako je pandemija koronavirusa izazvala krizu u čitavom svetu i na kolena bacila mnoge zemlje, Srbija se drži na nogama i nesmanjenom žestinom nastavlja započete projekte.

Komentarišući jučerašnju Novogodišnju konferenciju za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Suzana Grubješić iz Centra za spoljnu politiku, pojasnila je da su za narednu godinu ključna tri cilja: mir I stabilnost, zdravlje nacije i ekonomski razvoj.

- Ovi prioriteti deluju vrlo jednostavno, ali su ovo, u suštini, tri ogromna zadatka, posebno u vreme pandemije koronavirusa koja je u svakom smislu pojela 2020. godinu. Uprkos okolnostima, ne smemo se predati i moramo da gledamo u budućnost – kaže Grubješić za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Navodi da je dobra vest to što je vakcinacija počela, ne samo u svetu, već i kod nas. Na ovaj način steći će se kolektivni imunitet.

- Vakcinacija je odlična stvar i treba je podržati i propagirati je. Nema nam druge sem vakcinacije, uz pomoć koje ćemo nastaviti dalje – kaže Grubješić.

Predrag Jeremić, urednik portala “Embargo”, kaže da u godini na izmaku pre svega treba istaći jednu stvar – da su zdravstveni radnici heroji.

- Sve čestitke njima i svima koji su pomogli i podržali njihov rad. Zdravstveni radnici su se, ne samo kod nas, već i u celom svetu, pokazali kao veliki boric i patriote – kaže Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Narednu godinu, kako kaže, vidi kao godinu borbe za običnog građanina i čoveka koji je istrpeo mnogo.

- Država je učinila mnogo toga i Srbija za sve ovo vreme nije stala ni sa jednim infrastrukturnim projektom, već se radilo nesmanjenom žestinom. Ispoštovani su rokovi, građeni su putevi, renovirane su i građene bolnice u rekordnim rokovima i po svojim projektima, ali i hrabrosti da radimo i u najtežim uslovima, postali smo prepoznatljivi u celom svetu – kaže urednik “Embarga” za Pink.

Ceo razgovor sa sagovornicima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

#Predrag Jeremić

#Suzana Grubješić