AKTUELNO

U opoziciji sukobi ne jenjavaju. Glavni kamen spoticanja su sve učestalije i brutalnije svađe i podele između Vuka Jeremića lidera Narodne stranke i Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde i njihovi različiti pogledi na političko delovanje.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da je opozicija svoje delovanje svela na ličan odnos prema Vučiću i vređanje njega I njegove porodice.

On je zaključio da su uvrede, psovke i laži strašno pojeftinile i teško da nešto može da nas iznenadi.

- Problem opozicije je već godinama unazad to što su se oslobodili politike, odbacili su je kao neki balast i sve su sveli na lični odnos prema Vučiću, na negiranje, vređanje, napade - naveo je Krstić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, problem nije što oni to rade, već imaju medije koji ih podržavaju u tome i doprinose aktivni atmosfere u kojoj je to normalno i legitimno.

Istoričar Saša Adamović kaže da su psovke i uvrede u javnom prostoru demonstracija nemoći.

Foto: TV Pink Printscreen

Ocenio je da je opozicija razjedinjena i da se stranke ponašaju kao rogovi u vreći i da nije čudno što pribegavaju psovkama i uvredama.

Generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost” Mario Spasić je kaže da je jedna stvar kritikovati nosioce državne vlasti, a druga stvar je vređanje njihovih porodica.

- To je postala praksa i narod se prosto navikao da je to normalno u javnom prostoru – rekao je Spasić.

On je najavio da će taj savet podneti zahtev za izmenu Krivičnog zakonika i to baš u delu krivičnih dela protiv ustavnog uređenje i bezbednosti države.

Foto: TV Pink Printscreen

- Insistiraćemo na uvođenju potpuno novog krivičnog dela koje bi se zvalo napad na psihički integritet i spokojstvo člana porodice najviših državnih funkcionera – rekao je Spasić.

Kako je dodao, to je zakonski regulisano i u drugom zemljama.
Spasić je dodao vređanjem porodice visokih državnih funkcionera se ugrožava bezbednost države.

Prema njegovim rečima, biće predložena zatvorska kazna do pet godina.

#Nebojša Krstić

#Saša Adamović

#mario spasić