AKTUELNO

Sonja Božović, član Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke, oglasila se povodom, kako kaže, teških i neosnovanih optužbi koje je iznela potpredsednica stranke Slobode i pravde, Marinika Tepić, na jučerašnjoj konferenciji za štampu.

"Tapić je izjavila da postoje milioni kvadrata nelegalnih objekata i da tim povodom „niko ništa ne sprovodi i niko se ne bavi tim problemom“, radi istinitog upoznavanja javnosti iznosim sledeće: u gradu Beogradu, od izmena Zakona o planiranju i izgradnji iz novembra 2018. godine, kada je kompletna nadležnost građevinske inspekcije na teritoriji grada Beograda poverena Sekretarijatu za inspekcijske poslove, ovaj organ je doneo preko 2000 rešenja sa različitim nalozima mera, zatvorio 743 gradilišta, podneto je preko 650 krivičnih i drugih kaznenih prijava nadležnim tužilaštvima", navela je Božović.

Dodaje i to da je u toku istog perioda uklonjeno 35 bespravnih objekata, ukupne površine preko 20.000 kvadratnih metara.

"Zato postavljam pitanje gospođi Tepić, da javno odgovori, koliko bespravnih objekata i koji su to objekti, koji su uklonjeni za vreme vlasti bivšeg gradonačelnika, a njenog sadašnjeg šefa Dragana Đilasa – obzirom da je u svom obraćanju i sama navela da je „bilo onih milion i po kvadrata nelegalnih objekata?“, navodi Božović.

Božović ističe da se takođe, postavlja pitanje, pošto je, kako kaže, upoznata sa gradnjom nelegalnih objekata, zašto nikada nije prijavila ni jedan jedini slučaj bespravne gradnje?

"Ono što je naročito bahato i neumesno je to što gospođa Tepić svojim rijalitijem vređa sve vredne i poštene ljude zaposlene u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, koji i pored svih ograničenja i problema koje je donela epidemija, svaki dan postupaju po prijavama građana, svakoga dana su na terenu i rade u dve smene, pokušavajući da nadoknade odsustvo bolesnih kolega koji se leče od korone , dok se gospođa Tepić veselo slika ispred kovid bolnice u Batajnici", navodi Božović.

#Marinika Tepić

#Sonja Božović