AKTUELNO

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je da je predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević i njegovo bavljenje politikom tipičan primer "blata u koji se pretvorila srpska politička scena".

DSS je saopštila da je Jovanović je u otvorenom pismu u listu Danas naveo da je neretko poslednjih meseci bio meta napada Đorđevića, koji je sa svojih fiktivnih internet portala i fejsbuk stranica, iznosio niz neistina na njegov i na račun DSS-a.

"Mlađan Đorđević notorno neozbiljna pojava na srpskoj političkoj sceni. Reč je o čoveku kome se smejala cela Srbija kada je izrekao detinjastu laž da je Aleksandar Vučić ukrao novac koji je Tramp velikodušno podelio Srbima (1.000 dolara po stanovniku)", naveo je Jovanović.

Jovanović je ocenio, da bi srpska publika gledajući i slušajući Đorđevića, stvarno mogla da pomisli da se radi o beskompromisnom borcu za srpsko Kosovo, i dodao da ga je isti Đorđević pre tri godine ubeđivao da je Kosovo izgubljeno.

Tadašnja žučna i višesatna rasprava završila se Jovanovićevom konstatacijom da Đorđević i njemu slični više mrze Vučića nego što vole Srbiju što je navedeno u otvorenom pismu predsednika DSS-a listu "Danas", navodi ta stranka.

Odgovarajući na Đorđevićeve tvrdnje da je lista koju je na prošlim izborima predvodio osvojila 1 odsto, predsednik DSS je naveo da je Dorđević „opet slagao za više od 100 odsto“ jer je na izborima ta lista osvojila 2,24 odsto glasova.

"Taj rezultat nas svakako nije zadovoljio ali je suština drugde. Tih 72.085 glasova je tačno 72.085 glasova više nego što je gospodin Đorđević osvojio bilo kada i bilo gde", napisao je Jovanović.

DSS navodi da je Jovanović da ga od Đorđevića razlikuje što nikada nije mislio da se poverenje građana stiče tako što se vode prljave kampanje protiv drugih aktera na političkoj sceni.

"Nikada se nisam žalio zašto se u nekim emisijama ne pojavljujem niti postavljao pitanje kako je uopšte moguće da čovek poput Djorđevića, u najbolju ruku oskudnog obrazovanja, bez znane profesije, bez ikakvih političkih ubeđenja, kome laž predstavlja redovno i uobičajeno sredstvo u političkoj borbi i koji ne predstavlja nikoga, dobija i sekund bilo čije medijske pažnje", zaključio je Jovanović.

#Miloš Jovanović

#Mlađan Đorđević