AKTUELNO

Nakon najnovijih napada u regionalnim medijima na predsednika Aleksndra Vučića i našu zemlju, urednik političke rubrike u listu “Politika” Bojan Bilbija kaže da je njihov cilj da sinhronizovanom kampanjom paraliziju vlast kako bi sprečili Srbiju da stane u odbranu Republike Srpske.

- Uz to se u domaćim medijima vodi konstantna lična kampanja protiv Vučića. Nisu pošteđeni ni članovi njegove porodice, pa ni dete od tri godine. To je jedna opšta histerija – istakao je Bilbija.

Kako je dodao, napadi nisu slučajni, oni koincidiraju sa problemima sa kojima se susrećemo.

- To je pitanje Kosova. Znamo kakve pritiske trpimo godinama već. Sada je fokus stavljen na Republiku Srpsku, došlo je do kulminacje pokušaja da se unitarizije BiH – naglasio je Bilbija.

Prema njegovim rečima, da bi se sprečili Srbiju da stane u odbranu Republike Srpske vodi se sinhronizovana kampanja koja za cilj ima da paralizuje vlast neprekidnim napadima i skretanjem pažnje inostranih faktora da je naša zemlja problematična.

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost navodi da je ovo koordinisani napad koji je intenziviran u poslednjih nekoliko meseci.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vraća se taj poznati narativ aveti prošlosti iz klntonsvsko-dosmanlijskog perioda na političkoj sceni Srbijie i regiona – naveo je Karanović.

Kako kaže, to je taj stav da srpski narod ne treba da brine o sebi, bez obzira gde živeo.

- To je narativ prema kome Srbi u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj... moraju da promene svoj identitet – rekao je Karanović.

Kako je dodao, napadi su prvo krenuli na Vučića i članove njegove porodice, a onda su transformisani u napade kroz političke principe.

- Jasno je da je pobeda Bajdena osokolila avete prošlosti koji misle da će se vratiti na fabrička podešavanja – rekao je Karanović.

#Bojan Bilbija

#Ognjen Karanović