AKTUELNO

Episkop bihaćko-petrovački Sergije objasnio je koju poruku možemo izvući iz svakodnevnih napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Dok god raspinju Aleksandra Vučića, znam da nam je dobro krenulo, da nam ide, da smo tu gde jesmo. Kad ućute, znaću da nije kako treba, da nestajemo i da nas neće biti. Vučićevo raspeće je naše vaskrsenje - napisao je episkop.

Episkop Sergije je objasnio da kojim slučajem živi u Beogradu ili okolini, moguće je da bi na drugačiji način posmatrao ove napade i bio vođen više ličnim, a manje nacionalnim interesima.

- Da živim u Beogradu ili negdje u unutrašnjosti Srbije, možda bih o predsjedniku Vučiću razmišljao na nešto drugačiji način, možda bih, kao mnogi, više bio vođen ličnim a manje nacionalnim interesima. Ali, pošto sam monah i episkop koji živi i stoluje u manastiru Rmnju, na pustoj i surovoj granici Bosne i Like, moj pogled na život, saživot, na prilike i neprilike, uslovljen je samo jednim – željom da duhovno i biološki preživi ovo moje malo i nejako stado Hristovo, koje mi je dato na brigu i staranje - navodi episkop Sergije.

CEO TEKST Episkop Sergije: Raspinjanje Aleksandra Vučića

#Aleksandar Vučić

#Episkop Sergije

#tekst