AKTUELNO

Predsednik Srbije je izrazio nadu da će ambasador Šmid, kao njegovi prethodnici, značajan deo svojih aktivnosti posvetiti privlačenju švajcarskih investicija na srpsko tržište.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Švajcarske Konfederacije Ursa Šmida, kojem je poželeo dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu.

Predsednik Vučić i ambasador Šmid su se saglasili da su politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja u usponu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će ambasador Šmid, kao njegovi prethodnici, značajan deo svojih aktivnosti posvetiti privlačenju švajcarskih investicija na srpsko tržište, s obzirom na povoljne uslove za ulaganje.

Ambasador Šmid je rekao da je došao u Srbiju sa velikim entuzijazmom za rad na jačanju sveobuhvatne saradnje, posebno ekonomske, i potvrdio da je švajcarski Parlament produžio program saradnje sa našom zemljom, saopštio je kabinet predsednika.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić je zahvalio na pomoći koju Švajcarska, kao zemlja sa jednim od najboljih obrazovnih sistema, pruža Srbiji u uspostavljanju dualnog obrazovanja.

On je, s tim u vezi, izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Ursulom Renold iz Švajcarskog ekonomskog instituta.

Takođe je istakao i značaj švajcarske pomoći u osnivanju naučno-tehnoloških parkova u Beogradu, Nišu i Čačku.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić je zahvalio Švajcarskoj na podršci evropskom putu Srbije, koju je i ovom prilikom ambasador Šmid izrazio.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za ekonomiju.

Predsednik Vučić je zahvalio na pomoći koju je Švajcarska uputila našoj zemlji kao podršku u borbi protiv KOVID-19.

#Aleksandar Vučić

#Urs Šmid