AKTUELNO

Na teritoriji Kosova i Metohije trenutno je aktivno oko 350 projekata, naveo je direktor Kancelarije.

Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić učinili su sve da zdravstveni sistem na Kosovu i Metohiji, u srpskim sredinama, bude na najvišem mogućem nivou, izjavio je drektor Kancelarije za KiM Petar Petković.

- Odobreno je 70 radnih mesta za lekare i 200 za medicinske sestre, a samo u Kosovskoj Mitrovici je prošle nedelje dodatno raspisan konkurs za 38 medicinskih sestara, primljeno je 45 lekara i 83 medicinske sestre. To govori koliko želimo da ulažemo i učinimo sve što je do nas – rekao je Petković za Pink.

Ističe da se nikada nije ulagalo više na prostor KiM, nego u poslednje vreme, a da se trenutno realizuje 349 različitih projekata.

Foto: TV Pink Printscreen

- U Kosovskoj Mitrovici posetio sam osam zgrada u koje do kraja godine treba da se usele 94 porodice. Nedavno smo uselili pet zgrada u Leposaviću, završavaju se tri zgrade u Zubinom potoku, dve u Zvečanu... Sve ovo govori o velikim ulaganjima, sa kojima će se nastaviti. Od 2014. godine podigli smo više od 2.700 stambenih jedinica na prostoru KiM – kaže direktor Kancelarije.

Ističe da narod na KiM vidi zalaganja Vlade Srbije, pa je stoga podrška predsedniku Vučiću tako velika.

Smatra da Sjedinjene Američke Države, bez obzira ko je na njihovom čelu, neće promeniti stav prema Kosovu i Metohiji, a da je predsednik Vučić uspeo da aktuelizuje ovu temu, pa se po prvi put u pregovorima čuje i srpska strana.

- Prvi put smo čuli da se spominje i reč kompromis kao način rešavanja kosovskog problema. Priča da su Albanci žrtve davno je prošla i sada je već svima jasno da bez kompromisa neće biti ni dogovora – navodi Petković za „Novo jutro“.

#Novo jutro

#Petar Petković