AKTUELNO

"Treba pronaći i procesuirati lica iz Srbije koja su vlasnici firmi iz Grčke, a verujem da će biti moguće da se utvrdi šta se dešavalo sa novcem koji je uzet na ime reketa."

Grad Beograd sledeće nedelje podnosi krivičnu prijavu protiv NN lica kako bi tužilaštvo utvrdilo ko je sve bio umešan u korupciju u vezi sa izgradnjom Mosta na Adi.

- Šokiran sam saznanjima o ugovorima koji potvrđuju da je naplaćena provizija za izgradnju Mosta na Adi. Neverovatno mi je da je neko u Grčkoj pravio ugovore gde je svoju zaradu vezivao za dobijanje posla u Beogradu koji je udaljen 800 kilometara od Atine!? Jasno je da je u pitanju korupcija, i to sistemska - kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Dodaje da Grad Beograd podnosi krivičnu prijavu protiv NN lica kako bi tužilaštvo ispitalo sve te ugovore.

- Treba pronaći i procesuirati lica iz Srbije koja su vlasnici firmi iz Grčke, a verujem da će preko međunarodne pravne pomoći biti moguće da se utvrdi šta se dešavalo sa novcem koji je uzet na ime reketa za dobijanje posla izgradnje Mosta na Adi. To je prilika za tužilaštvo da utvrdi ko je sve bio umešan u korupciju oko Mosta na Adi - kaže Vesić.

Dodaje da je do sada bilo poznato da postoji aneks ugovora između izvođača i Grada Beograda i da je izvođač dobio više od 14 miliona evra, od čega preko devet miliona evra samo zato što je Most na Adi pustio u novogodišnjoj noći, 31. decembra 2011. godine kako bi, tvrdi, tadašnji gradonačelnik Dragan Ðilas i tadašnji predsenik Srbije Tadić time počeli svoju predizbornu kampanju za izbore 2012. godine.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

#most na adi