AKTUELNO

Ministar Aleksandar Vulin, nakon što je položio venac na centralnom spomeniku u koncentacionom logoru Mauthauzen, napustio je komemoraciju, u znak protesta zbog prisustva delegacije Kosova na skupu i uložio zvaničan protest.

Vulin je rekao da je delegacija Vlade Srbije položila svoj venac na grob stotine hiljada umorenih ljudi, koji to zaslužuju, kao što zaslužuju uspomenu i pažnju i hiljade Srba koji su tamo pobijeni.

- Zato smo položili naš venac i pokazali koliko poštujemo i cenimo sve one koji su ovde stradali i koliko cenimo ljudsku patnju i muku. Ali naša delegacija nije mogla da dozvoli da ćutke posmatramo kako se zastava lažne države Kosovo ovde predstavlja kao prava država i kako se pozivaju kao da su bili deo anifašističke koalicije - rekao je Vulin Tanjugu.

Foto: Tanjug

On je istakao da Kosovo za nas nije država i ne može biti predstavljeno na bilo kakav drugačiji način, osim na način koji je dozvoljen.

- Ovde se to nažalost nije dogodilo. Danima već govorimo, evo i ovde govorimo, o tome kako nepoštovanje istorije može da dovede do zla. To se danas i desilo, kosovska zastava među državama ne može da bude, i to je zlo. Kosovska zastava nema šta da traži među članicama antihitelerovske koalicije, među zemljama pobednicama - poručio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Kosovo

#Zastava

'