AKTUELNO

Nakon što je objavljeno da je brat Dragana Đilasa, Gojko, vlasnik čak 29 nekretnina u centru Beograda, mediji su došli do novih saznanja, a to je da Gojko ima još šest nekretnina, od kojih su tri u Beograda, a tri u drugim gradovima Srbije.

Darko Zlojutro, urednik na portalu Objektiv, rekao je da je ovaj portal objavio vest o novim nekretninama koje su pronašli, a koje su u vlasništvu Dragna i Gojka Đilasa.

- Radi se o šest novih nekretnina, tri su u Beogradu, jedna u Majdanpeku, jedna u Kikindi, jedna u Boru. Sve ukupno radi se o nekretninama preko 2.600 kvadrata. To je, prema našim podacima, u vlasništvu firme Multikom, koje je Gojko Đilas bio pravni zastupnik do 2014 godine i onda je on preneo sva prava na Dragana Đilasa - rekao je Zlojutro za Novo jutro TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Nemanja Starović, istoričar i analitičar, govoreći o tome kaže da u društvima konsolidovane demokratije takvo nešto ne bi trebalo da bude moguće.

- Postoje jasne granice između onog što predstavlja sferu politike i onoga što predstavlja biznis... Apsolutno u demokratskim društvima nije moguće da se neko u isto vreme bavi politikom, ili da bude na visokoj javnoj funkciji i da paralelno sa tim razvija svoj biznis. To je nedopustivo - ocenio je Starović.

On kaže da primer porodice Dragana Đilasa govori o tome kako je izgledalo naše društvo u prvoj deceniji 21. veka.

Foto: TV Pink Printscreen

Predrag Jeremić, urednik portala Embargo, govoreći o tome što je Gojko Đilas do skoro bio nepoznat javnosti kaže da postoje razni prazni trikovi kako se zaštiti, tako što se imovina prebacuje na druga lica, tako što se kriju iza nekih agencija.

- Uopšte ne čudi što se na ovakav način sakriva imovina, da bi bili pravno čisti, a nisu pravno čisti. Ja bih rekao da ovde od uvođenja višepartijskog sistema država je non stop kaskala za pojedincima koji su politiku videli kroz svoj biznis - kazao je Jeremić.

Kako dodaje, država je počela uveliko da prikuplja dokaze i da vodi istražni postupak.

Foto: TV Pink Printscreen

Jeremić je rekao da se ovo dešavalo jer su ti ljudi ušli u poltiiku radi lične koristi, a ne zbog naroda.

Jeremić je naglasio da je Dragan Đilas politički profiter i dodao da je vreme da svi to shvate.

SPISAK NEKRETNINA

Naime, kompanija Multikom, čiji je Gojko Đilas bio pravni zastupnik do novembra 2014. (kada je ta prava preneo na brata Dragana), u svom vlasništvu ima i ovih šest nekretnina: 1. Poslovni prostor u Kikindi od 2.000 kvadratnih metara 2. Stan u Dobračinoj 22 u Beogradu od 65 kvadrata 3. Stan u Boru, u Šistekovoj 17, od 41 kvadrata 4. Stan u Majdanpeku, u Omladinskih brigada 6, od 48 kvadrata 5. Stan u Kumanovskoj u Beogradu (nepoznata kvadratura) 6. Plac na Vračaru u Beogradu od 472 kvadrata Podsetimo, ranije je objavljeno da je Gojko Đilas lično ili kroz svoje firme vlasnik i ovih 29 nekretnina: 1. Stan u Siminoj ulici od 91 kvadrata 2. Stan u Gramšijevoj 56 kvadrata 3. Stan u Dušana Radovića 48 kvadrata 4. Stan u Beogradskoj 91 kvadrata 5. Stan u Borislava Pekića 43 kvadrata 6. Lokal u Požarevačkoj 15 kvadrata 7. Stan u Gospodar Jovanovoj 55 kvadrata 8. Stan u Dimitrija Tucovića 67 kvadrata 9.-14. Pet stanova u zgradi u ulici Velisava Vujovića od po 127 kvadrata svaki stan 15.-16. Dva stana u Velisava Vujovića od po 25 kvadrata 17.-23. Sedam garaža u V. Vujovića od po 12 kvadrata 24. Stan u Gospodar Jevremovoj 143 kvadrata 25. Stan u Kornelija Stankovića od 61 kvadrata 26. Stan u Svetozara Markovića od 105 kvadrata 27. Stan u Jevrema Grujića 160 kvadrata 28-29. Dve garaže u Đorđa Stanojevića od 11 kvadrata

#Darko Zlojutro

#Dragan Đilas

#Gojko Đilas

#Nemanja Starović

#Predrag Jeremić