AKTUELNO

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je vojska takav sistem kojem je stalno potrebno više modernizacije.

Stefanović je komentarišući prikaz novih tenkova Vojske Srbije T-72 rekao da postoje dve nove stvari koje su uvedene u našu vojsku, da su to pomenuti ruski tenk i oklopno vozilo za izviđačke potrebe BRDM 2MS.

Ministar odbrane je istakao da su novi tenkovi T-72 značajno modernizovani i da sada, između ostalog, njihov oklop omogućava mnogo bolju zaštitu posade i tenka.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Mi imamo stalnu modernizaciju naše vojske... Vojska je takav sistem da uvek treba više modernizacije - rekao je Stefanović za Novo jutro TV Pink i dodao da je dosta novca uloženo u modernizaciju, a da će biti uloženo još.

Hoćemo da sve ono što imamo u sastavu Vojske Srbije bude moderno, potpuno adekvatno prema planovima Generalštaba, da može da odgovori na svaku potencijalnu pretnju Republici Srbiji i da Vojska Srbije zaista bude potpuni garant stabilnost.

On je istakao da Vojska Srbije mora da bude čvrsta i da će  se u tom pravcu i nastaviti.

Stefanović je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić izuzetno dobro razume potrebu da se vojska modernizuje i da Vojska Srbije ima podršku i svog predsednika, ali i Vlade Srbije.

On je istakao da je poruka koju je predsednik Srbije poslao juče iz Niša da će plate u vojsci biti povećane jeste jedna izuzetno pozitivna poruka koja jako puno znači.

Foto: TV Pink Printscreen

Modernizacija vazduhoplovstva je takođe u toku, a Stefanović je istakao da “Mi hoćemo da pokažemo da smo potpuno sposobni da branimo svoje nebo. ”

- Mi se trudimo da ono što je perspektivno i što možemo da koristimo u budućnosti modernizujemo i nabavkom novih sistema tamo gde je moguće - naveo je Stefanović i dodao:

Cilj vojske je uvek da vaše stanovništvo mirno spava. Građani Srbije treba da znaju da ih njihova vojska čuva i da uvek znamo da li postoje pretnju po vašu zemlju. Za sve to Ministarstvo odbrane zna i sprema odgovore.

Stefanović je rekao da što je naša vojska snažnija manji su izgledi da će bilo ko pokušati da napadne Srbiju.

#Nebojša Stefanović

#Vojska Srbije

#modernizacija vojske