AKTUELNO

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković pozvao je danas nadležne državne organe da ispitaju imovinu brata Dragana Đilasa, kao i na koji način je Gojko Đilas stekao skoro 30 stanova u centru Beograda.

"Činjenica da brat Dragana Đilasa ima 29 nekretnina nameće brojna pitanja, a prvo i osnovno glasi - na koji način je došao do tolikih kvadrata i tolikih stanova u elitnim delovima Beograda", upitao je Mirković u saopštenju.

On dalje pita kako je moguće, da jedan čovek stekne čak pet stanova u jednoj zgradi u ulici Velisava Vujovića od po 127 metara kvadratnih svaki, odakle mu stanovi u Jevrema Grujića od čak 160 metara kvadratnih, ili u ulici Svetozara Markovića od 105 kvadrata?

"Dok su građani ostajali bez posla, fabrike se gasile, a zemlja propadala, jedino kome je išlo u vreme režima DS-a očigledno su braća Đilas, koji su taj period iskoristili da od sebe naprave milionere", ocenio je Mirković i dodao da od ovog "dueta" nema bogatiji ljudi u ovom delu Evrope.

Mirković napominje da građane zanima da li su neki od ovih mnogobrojnih stanova kupljeni od 619 miliona evra koliko su prihodovale Đilasove firme u trgovini sa državom dok je on bio visoki funkcioner u državi i da li je neki od stanova kupljen novcem koji je Đilas stekao rijaliti programom Veliki brat, koji je napravljen na mestu oduzetom od građana na Košutnjaku?

"Mnogo je pitanja koja se sama pojavljuju, ali i bez odgovora građani znaju da toliko bogatstvo nije moglo doći samo od plate", zaključio je Mirković, saopšteno je iz SNS.

#Aleksandar Mirković

#Dragan Đilas

#SNS