AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao nerazumnu provokaciju najavu Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka da je spreman da nametne Zakon o zabrani negiranja genocida u toj zemlji.

U pitanju je, kaže Linta, jedna u nizu Inckovih provokacija koja je usmerena protiv Republike Srpske, Srbije i čitavog srpskog naroda. 

"Apsolutno je apsurdna i bezumna izjava Incka da stavlja u istu ravan Holokaust koji je nacistička Nemačka počinila nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu i ratni zločin nad Bošnjacima u Srebrenici", navodi Linta u saopštenju.

Tvrdi da Incko dobro zna da je Haški tribunal bio, kako kaže, politički sud koji je osnovan da sudi političkim i vojnim liderima srpskog naroda na osnovu falsifikovanih dokaza i lažnih izjava svedoka saradnika.

"Dobro je poznato da je Međunarodni sud pravde 2007. godine doneo presudu da su pojedine jedinice Vojske Republike Srpske tobože počinile genocid u Srebrenici isključivo na osnovu političkih presuda Haškog tribunala. U međunarodnoj zajednici mnogi znaju da je glavni cilj Haškog tribunala bio da Srbe predstavi kao zločince, a Bošnjake kao žrtve", kazao je Linta.

Prema njegovim rečima, Srbija, Republika Srpska i srpski narod ne prihvataju i nikada neće prihvatiti, kako navodi, laž da se u Srebrenici desio genocid.

#Bosna i Hercegovina

#Miodrag Linta

#Valentin Incko