AKTUELNO

Na društvenim mrežama se konstantno vrše napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu, a sada su osvanule jezive pretnje upućene njegovoj deci – Danilu, Milici i maloletnom Vukanu. Za Đilasove botovo trogodišnji Vukan je „pašče“. Za ovako strašnu kampanju protiv Vučićeve dece povod je bila patrijarhova sahrana.

Protiv Vučića i njegove dece na Tviteru besni besramna hajka. Hrabri autori govora mržnje sa lažnih profila, a očigledno Đilasove pristalice, ne biraju reči i uvrede. Korisnik koji se predstavlja kao Duška postavlja zlonamerno pitanje sa jasnom aluzijom: „Hoće li predsednik da poljubi patrijarha?“.

Foto: TV Pink Printscreen

Na sramni tvit nadovezuje se još bolesnija poruka od korisnika pod imanom SKP: „Naravno, i Danilo, i ono drugo pašče njegovo, a i Milica će da coki đedu“.

I tu nije kraj – deca predsednika na Tviteru su izložena potpunoj satanizaciji.

- Luda Milica, na tatu i mamu. Krimi mentol Danilo. Vukan i ne postoji, to je hologram – samo je jedna od monstruoznih poruka.

Foto: TV Pink Printscreen

Analitičari smatraju da su inspiratori mržnje iz miljea Đilasove koalicije, a kriju se iza profila na društvenim mrežama, stvarajući ambijent u kojem je normalnost sejanje mržnje prema Vučiću, njegovj deci i porodici.

- Pitam se zašto sada ne reaguju NUNS, Nova S, N1, Dragan Đilas, niko od urednika niti finansijera koji stoje iza tih medija i koji se tobože sve vreme bore za građanske slobode i trude se da potpomognu nekakav demokratski dijalog u društvu. O kakvom dijalogu možemo da pričamo kada imamo ljude koji na perfidan način kroz svoje medijske programe stvaraju atmosferu linča u društvu, jer lično mrze Vučića i krive ga za lične frustracije i seriju poraza koju su doživeli – prokomentarisao je Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost.

Foto: TV Pink Printscreen

- Iza ovakvih reči mogu da stoje slučajni, agresivni Tviteraši, mogu biti deo organizovane, botovske družine koja ima zadatak da ovakve stvari piše, a možda su samo verni čitaoci i gledaoci onih televizija koje svakodnevno propagiraju najgore uvrede i laži o Vučiću. Ako je legitimno govoriti i pisati sve najgore o Vučiću, onda je legitimno i verbalno nasilje koje je zapravo poziv na ono pravo, ulično nasilje – kaže marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Foto: TV Pink Printscreen

Nameće se pitanje hoće li iko od nadležnih institucija reagovati na sramne poruke koje su osvanule i stati na put delu opozicije koji konstantno napada njegovu porodicu i decu.

#Aleksandar Vučić

#Napad

#Tviter