AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je povodom zabrane da uđe na teritoriju južne pokrajne, da je razlog formalan i da kada je došao na Jarinje da su mu uručili rešenje.

- Nisu mi dozvolili da uđem na terotoriju KiM jer sam kako su naveli opasnost po bezbednost samoproglašene države, ali to nije razlog. Razlog je to što je trebalo ja da uradim u Kosovskoj Mitrovici - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Juče je trebalo da bude potpisana povelja o bratimljenju između Beograda i Kosovske Mitrovice i očigledno to onima u Prištini smeta - smatra Vesić.

Kako podseća, trebalo je da poseti radove u Kosovskoj Mitrovici koje finansira grad Beograd, a to je izgradnja još jedne zgrade u kojoj bi trebalo da budu smešteni 20 izbegličkih porodica i izgradnja parka i dečjeg igrališta u samom centru Kosovske Mitrovice.

-Poruka koju su albanski političari u Prištini poslali je ta da srpska deca nemaju prava na park i nemaju pravo na igralište - istakao je Vesić i dodao da su oni zapravo "zaustavili Grad Beograd da izgrade dečije igralište".

Naglašava i da nije bilo nikakvih najava za tako nešto, jer često odlazi u Kosovsku Mitrovicu.

Kako je najavio danas da će podneti tužbu Sudu za ljudska prava u Strazburu jer mu je vlast u Prištini zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju.

Vesić je naveo da očekuje od toga suda da kaže da li je u Evropi dozvoljeno zabranjivati kretanje ljudi.

#Goran Vesić

#Zabrana

#ulazak