AKTUELNO

Mi smo hteli da odemo na Kosovo ne da bismo se bavili politikom već kako bismo obišli dva gradilišta - jedno za igralište za našu decu i drugo za zgradu za 40 izbeglica, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za Pink.rs.

Delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika zaustavljena je danas oko 9.30 na administrativnom prelazu Jarinje od strane kosovske policije.

Foto: Beograd.rs

– Delegacija Grada Beograda je krenula u Kosovsku Mitrovicu da potpiše Povelju o bratimljenju između Beograda i Kosovske Mitrovice kao i da posetimo radove na izgradnji dva objekta koji gradi Grad Beograd. Reč je o zradi za 40 porodica koje su izbeglice i proterane su iz drugih delova Kosova i Metohije i parku za decu - istakao je Vesić za Pink.rs.

Foto: Beograd.rs

-Time su jasno pokazali koliko oni poštuju Briselski sporazum i kako se odnose prema Srbima jer očigledno deca u Kosovskoj Mitrovici ne smeju da imaju igralište koje im poklanja Grad Beograd niti izbeglice, koje su oni proterali, krov nad glavom. To je jasna poruka – istakao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Kako kaže, ovo je pokazatelj kako se Hoti poštuje sporazum iz Brisela u kom se pominje i ZSO, koja treba da pomaže svojim građanima u južnoj pokrajini i da pomaže razvoju zdravstva, školstva...

-Da je Hoti želeo da sagradi igralište u Medveđi, mi se ne bismo protivili, jer mi smatramo da sva deca, kako srpska, tako i albanska treba da imaju igralište - poručio je Vesić.

Isto tako, naglašava, da će Grad Beograd sigurno potpisati povelju o bratimljenju, ako ne u Kosovskoj Mitrovici onda u Beogradu.

-Nastavićemo da gradimo i nećemo dozvoliti da Hoti odlučuje da li ćemo pomagati Srbima sa KiM - zaključio je Vesić.

#Goran Vesić

#Komentar