AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da su inspektori iz Prištine upali u apoteke u severnoj Kosovskoj Mitrovici kako bi zaplenili lekove koji nisu na listi lekova jednostrano proglašene nezavisne države Kosovo, uz ocenu da Albanci otimaju Srbima lekove u vreme epidemije korona virusa.

Petković je naveo da postoje i fotografije na kojima se vidi kako ti inspektori otimaju narodu ispred apoteka lekove i istakao da tu sliku treba da vidi ceo svet.

"Sada se i na severu stvara tenzija i pojačana atmosfera ugrožavanja bezbednosti. Ceo svet treba da vidi kako nam u vreme epidemije otimaju lekove i otimaju pravo ljudima da se leče i to samo zato što su Srbi", istakao je Petković na konferenciji za štampu u Vladi Srbije.

Podsetio je da Srbi nemaju pravo da se leče u Prištini.

Kako je naveo, situacija sa virusom korona u albanskim sredinama je mnogo teža nego u srpskim sredinama i sada bi trebalo zajedno da se borimo protiv toga.

"Situacija u albanskim sredinama je katastrofalna, kod nas je nešto bolja, ali je teška. Srbija čini sve da pomogne naš zdravstveni sistem na KiM i u srpskim sredinama situacija je bolja, ali teška i u situaciji kada treba da budemo ujedinjeni, neko koristi epidemiju i virus korona da otima lekove Srbima ispred apoteke", kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, radikalizaciju atmosfere u kojoj Srbi ne treba da se osećaju bezbedni i spokojni neko uporno poslednjih dana podgreva incidentima, a poslednji od njih je i događaj u Kišnici, rudarskom selu nadomak Gračanice, gde je pre dva dana postavljen bilbord sa amblemom UČK, da bi juče bio spaljen.

#Kosovo

#Petar Petković

#UČK