AKTUELNO

Gosti Novog jutra najoštrije su osudili pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Milan Babović, zamenik glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti, povodom pretnji i pozivanja na ubistvo predsednika Vučića kaže da je to postao deo nakaradnog političkog folklora.

- Nikako nije zanemarljivo to što se sinoć desilo, pogotovo ako znamo da živimo u zemlji gde je predsednik Vlade ubijen u dvorištu u Nemanjinoj. Nikako se ne smeju prepuštati slučaju ovakve stvari, bez obzira da li je reč o pukom egzibicionizmu ili nečem sasvim trećem, ili ljudskoj i političkoj mržnji - kazao je Babović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, zahvaljujući brzoj reakciji policije i BIA taj čovek je lociran i priveden, određeno mu je policijsko zadržavanje.

- To je jedna opomena da se u javni prostor, kakav su društvene mreže, nikako ne smeju na ovakav način širiti mržnja i otvorene pretnje - naglasio je Babović i dodao da se takve stvari ne smeju prepuštati slučaju.

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, rekao je da se nada da će pored toga što je taj čovek priveden reagovati i tužilaštvo i naši sudovi.

- Mislim da ne sme da dođe do legalizacije pretnji u javnom prostoru, bilo kom. Ovo sve više podseća na Dan mrmota u kome postoje ljudi koji misle da su u potpunosti zaštićeni time da mogu da prete bilo kome. To je postao folklor našeg političkog života - ocenio je Tasovac.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, mi imamo jedinstven slučaj u svetu u kome opozicija ima tu vrstu nepodnošljive lakoće pretnji nekom.

- Neko ko je labilan može da misli da je to normalno i da u sklopu svoje dijagnoze i sprovede neke od lažnih snova akademika Teodorovića i drugih - naveo je Tasovac.

Podsetimo, pripadnici Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova, uhapsili su sinoć M.P. (1990) iz Paraćina, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana138. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Foto: Facebook.com/Milos bpm Petrovic

Osumnjičeni se tereti da je putem društvene mreže Fejsbuk, između ostalog, više puta direktno najavljivao i pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića.

Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosno-informativne Agencije i pripadnika MUP-a, lice je privedeno i njemu će uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanje od 48 sati.

#Aleksandar Vučić

#Ivan Tasovac

#Milan Babović

#pretnje