AKTUELNO

Premijer je najavio oštriju proveru zakonskih obaveza koje se odnose na pristupačnost javnih objekata i površina, kao i svih prepreka sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, na sastanku sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković, najavio oštriju proveru zakonskih obaveza koje se odnose na pristupačnost javnih objekata i površina, kao i svih prepreka sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom.

Vučić i Janković su razgovarali o aktivnostima na ostvarivanju pune ravnopravnosti svih građana i građanki, pre svega u cilju unapređenja uslova i jednakih šansi za sve prilikom zapošljavanja i na tržištu rada, sa posebnim akcentom na zapošljavanje pripadnika najugroženih grupa kao što su osobe sa invaliditetom, mladi, trudnice i porodilje, stariji od 50 godina, i pripadnici drugih ranjivih grupa, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Pored najavljenog poboljšanja položaja penzionera, kroz izmene propisa u vezi sa prevremenom penzijom, premijer je najavio i oštriju proveru zakonskih obaveza koje se odnose na pristupačnost javnih objekata i površina, kao i i svih prepreka sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, potvrđujući da je potreban ubrzan rad za njihovo nesmetano i puno uključivanje u sistem obrazovanja.

Poverenica Janković zahvalila je predsedniku Vlade na podršci radu institucije u borbi protiv diskriminacije i važnosti postupanja prema preporukama Poverenika za zaštitu ravnopravnosti. .

Tema sastanka bila je i jačanje regionalne saradnje kroz aktivnosti koje Poverenik za zaštitu ravnopravnosti sprovodi sa institucijama i telima u regionu, navedeno je u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Brankica Janković

#Invaliditet

#Srbija

#Zakon

'