AKTUELNO

Pitanje je šta će se još dogoditi do zvanične smene predsednika SAD. Tamo još uvek ne dolazi do stišavanja, svakoga časa čekam da se nešto novo dogodi, rekao je za Novo jutro TV PINK Milan Dobromirović, urednik političke rubrike u Informeru.

“Jasno je da je bilo nedoumica i nepravilnosti u brojanju glasova, očigledno je mašina za brojanje ključna stavka u prevari. Mnogo glasova je upitno. Tramp tvrdi da je problematično oko 3 miliona glasova, što nije zanemarljivo”, rekao je Dobromirović.

Kako kaže, Tramp neće priznati poraz, i dodaje da je pitanje šta će se desiti do januara kada treba da se izvrši smena predsednika.

“Izostanak čestitke predsednika Rusije i još nekih važnih ljudi, isto govori da će ovo trajati još neko vreme”, rekao je Dobromirović i dodaje da su tamo iz dana u dan veliki protesti.

Dodaje da je ovo veliki test demokratije u Americi, kao i za njihov izborni sistem koji ne izražava direktno volju naroda.

Foto: TV Pink Printscreen

Darko Zlojutro, urednik na portalu Objektiv, rekao je da mu je najveći utisak tvit koji je pročitao pre neki dan a u kome stoji da su, kaže, Amerikanci otišli na Mesec, a ne mogu 15 dana da prebroje glasove.

“Sve poprima komične komentare i zaista postaje neverovatno. Postoje situacije koje bude alarm za oprez. U Pansilvaniji je do 89 posto glasova Tramp vodio, gde se nakon samo tri procenta okrenuo rezultat za 100 hiljada glasova”, rekao je  Tramp.

Kako kaže ovaj proces će trajati još, dodaje da će Bajden verovatno postatni novi predsednik, ali i ističe da Tramp neće lako odustati od provere.

#Darko Zlojutro

#Milan Dobromirović