AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je trenutni prioritet parlamenta budžet Srbije, a da će se to najviše zakonodavno telo dijalogom stranaka vlasti i opozicije baviti naredne godine.

Dačić je rekao da je i stav Evropske unije da parlament treba da se posveti dijalogu stanaka sledeće godine.

''Glavna stvar, po mom mišljenju, jeste da parlament na najbolji način neguje svoju ulogu kao najvišeg zakonodavnog tela i da samim tim ostvaruje i veći uticaj u javnosti'', rekao je Dačić.

Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) je, govoreći o odnosu te stranke i Srpske napredne stranke (SNS), rekao da je potrebno raditi da daljem usaglašavanju zajedničke strategije dve partije u budućnosti, između ostalog i oko nastupa na izborima 2022. godine.

Na pitanje da li su odnosi njega i predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića bolji nego odnosi samih stranaka, Dačić je odgovorio potvrdno, dodajući da ne razume nesuglasice stranaka na lokalu.

''To su stvari koje su nam potpuno nepotrebne, prebacujemo iz jednog bokala u drugi...'', rekao je.

Na pitanje da prokomentariše nesuglasice između ministarke energetike i članice Predsedništva SNS Zorane Mihajlović i direktora ''Srbijagasa'' i funkcionera SPS Dušana Bajatovića, Dačić je istakao da je potrebno prevazići taj sukob.

''Svi treba da se izdignu iznad mišljenja jednih o drugima. Nadam se da će moći da rade zajedno...Meni se niko nije obratio, niti Bajatović, niti Mihajlovićeva. To treba da se prevaziđe'', kazao je Dačić.

On je dodao i da nikakav problem nije da se razgovara o Bajatoviću, ali da iz državnog vrha nije čuo za neke druge kritike na račun direktora ''Srbijagasa''.

#Ivica Dačić