AKTUELNO

Podrivanje kredibiliteta Kriznog štaba i zdravstvenog sistema ima izuzetno štetne posledice, ističe predsednik Skupštine Srbije.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da dok jedan deo opozicije sinoć protestuje ispred parlamenta protiv Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, nazivajući ga drakonskim, drugi deo opozicije na čelu sa liderom SSP Draganom Đilasom danas traži rigoroznije mere.

To, ističe Dačić, govori ne samo o anarhiji i konfuziji opozicije već pokazuje i "licemerje".

"Kad država preduzima rigorozne mere, onda se opozicija buni i organizuje rušilačke demonstracije nazivajući Aleksandra Vučića diktatorom, pozivajući građane da ne poštuju mere, kao što je Đilas lično radio. A kad nema policijskog časa, onda se država napada da ne reaguje adekvatno", rekao je Dačić.

Ističe da podrivanje kredibiliteta Kriznog štaba i zdravstvenog sistema ima izuzetno štetne posledice i dodaje da je krajnje vreme da opozicija prestane s politikom "što gore za građane, to bolje za opoziciju".

"Zaštita javnog zdravlja je prioritet svih prioriteta. Zato je obaveza svih da poštuju odluke i preporuke Kriznog štaba i državnih i zdravstvenih organa, a da politiku ostave po strani dok se spasavaju životi ljudi", zaključio je Dačić.

#Dragan Đilas

#Ivica Dačić

#Opozicija