AKTUELNO

Aleksandra Tomić, predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, povodom optužbi Specijalnizovanog tužilaštva u Hagu i suđenja Hašimu Tačiju kaže da mnogi znaju da je on zločinac, a ne samo Berlin.

Tomić je rekla da je Srbija u nekoliko navrata slala dokazni materijal o svim pripadnicima OVK-a koji danas vode takozvanu državu Kosovo.

- Negde sada tek imamo početak otvaranja istina, ali sa strane ljudi koji vode te sudove. Do sada su svi oni zatvarali oči pred tako važnim temama, ne samo za Srbiju i srpske žrtve, već za ceo svet - izjavila je Tomić za "Novo jutro" televizije Pink.

Gostujući u "Prelistavanju štampe" Tomić je prokomentarisala i izbore u Americi i rekla da duboka država šalje poruku svetu "Ko nije sa nama, on je protiv nas".

Foto: TV Pink Printscreen

- I ne može ništa da bude urađeno ili rečeno što bi srušilo tu duboku državu. To pokazuje da ta administracija želi da vlada svetom - ocenila je Tomić.

Prema njenim rečima, kada se pogledaju Trampovi rezultati vidi se da četiri godine nije bio nijedan rat, da je rasla ekonomija i da je smanjena nezaposlenost.

- Samo te tri stvari kada pogledate vidite da je on ugrozio interese duboke države i to je najveći problem - kazala je Tomić.

Filip Rodić, novinar Pečata, se osvrnuo na raniju izjavu Džozefa Bajdena koji je rekao da razume osvetu kosovskih Albanaca, ali i da Srbe treba zatvoriti u koncentracione logore poput nacističkih.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pa to je dozvola za ubistvo, javna. Ni od jednog ni od drugog se nije povukao. Čak i kada nije bilo nikakve potrebe za nekim vređanjem Srbije, onda kad je dolazio u posetu, da nije mogao da se pokloni zastavi države Srbije, to je dno dna - ocenio je Rodić.

On je rekao da očekuje da će Tači, Haradinaj i ta, kako kaže, ekipa, završiti loše, ali da će to biti kada Amerika tako odluči.

#Aleksandra Tomić

#Filip Rodić

#Hašim Tači

#OVK