AKTUELNO

Srbija i svet će sutra obeležiti Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a tim povodom predsednik Srbije Aleksandar Vučić će uručiti odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, ovaj put i onima koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju korona virusa.

Kako "Novosti" saznaju, na listi dobitnika su doktori Predrag Kon, Mijomir Pelemiš, Srđa Janković, Branislav Tiodorović, Danica Grujičić, Goran Stevanović, Ivana Milošević i Nebojša Lađević.Premijer Luksemburga Ksavijer Betel i Nikolaj Muhin, slikar koji je oslikao Hram Svetog Save takođe su na listi nagrađenih.

Tu je i Jelesije Radivojević, brigadni general i pukovnik Radivoje Anđelković, komandant privremenih bolnica "Beogradski sajam" i "Arena".Društvu zaslužnih u borbi protiv kovida pridružila se i jedna spremačica, odnosno higijeničarka na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije, Ana Stojković, ali i Branko Antić, taksista iz Beograda. Posthumno će priznanje dobiti i 13 lekara.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

#Aleksandar Vučić