AKTUELNO

Prava drama odvijala se juče u Prištini kada su pripadnici Euleksa opkolili i pretresli kuću Jakupa Krasnićija. Nakon devetočasovnog razgovora sa pripadnicima Euleksa Krasnići je poslat u Hag.

Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, kaže da vidimo da se približavamo trenutku kada će početi određeni procesi, odnosno suđenja.

- To je svakako dobar razvoj događaja. Nije dobar razvoj događaja što ne znamo tačno šta se nalazi u tim optužnicama, za šta su optuženi. Ne znamo šta je sa optužnicom za Tačija, Kadrija Veseljija i ostalih - rekao je Drecun za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, loše vesti su što smo imali situaciju sa curenjem dokumentacije.

- Treba imati u vidu da, kada je u pitanju curenje dokumentacije, bilo je više kadrovskih promena u Specijalizovanom tužilaštvu minulih godina, možda tu treba tražiti razloge zbog čega je ta dokumentacija procurela - ocenio je Drecun.

Foto: TV Pink Printscreen

Osvrnuvši se na slučaj Jakupa Krasnićija Drecun kaže da je on bio portparol terorističke OVK.

- Sinoć sam u razgovoru sa sudijom Danicom Maksimović saznao da je ona još 1997. godine sudila Tačijevoj grupi, u kojoj se nalazio i Krasnići, i da su oni osuđeni u odsustvu, jer nisu bili dostupni našim organima zbog terorizma. Ja ne znam, sem po komandnoj odgovornosti, zbog čega je Krasnići optužen, to me zaista zanima - kaže Drecun i dodaje:

Iz Udruženja kidnapovanih i ubijenih Sime Spasića tvrde da je on odgovoran za kidnapovanje rudara sa Belaćevca... Ne znam, moramo da vidimo tu optužnicu.

Dragan Palibrk, advokat, govoreći o optužnici protiv Krasnićija, kaže da se u medijima navodi da je ona potvrđena te da je sada na redu glavni pretres.

- Počinje suđenje i u toku tog suđenja izvodiće se određeni dokazi, u okviru svega toga biće i saslušanje okrivljenog... Videćemo u kom će to pravcu ići - rekao je Palibrk.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, ohrabrujuće je to što je evidentno da će do suđenja Jakupu Krasnićiju doći.

- Videćemo kakav će epilog biti. Ono što stavljam kao sumnju je to što će svedoci protiv tog lica dolaziti na sud...to je jedna veoma specifična situacija jer će onaj ko bude svedočio morati da se suoči sa onim protiv koga svedoči - naveo je Palibrk.

#Dragan Palibrk

#Hag

#Jakup Krasnići

#Milovan Drecun

#OVK