AKTUELNO

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je za TV PINK, da je dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bila složena odluka predsednika Srbije.

„Ovo nije bila laka odluka ni u bezbednosnom smislu, ali svakako odluka u kojoj je razmišljao kao državnik i pokazali smo da razmišljamo o svom narodu“, rekao je Stefanović.

Kako kaže, Vučić je pokazao veliku državničku mudrost svojim dolaskom.

Stefaović je rekao da je odluka predsednika Srbije da investira u "Srpsku kuću" i to u dogovoru sa narodom ovde, dodaje da je to prirodno i normalno da se borimo za očuvanje toga.

Foto: TV Pink Printscreen

"Naravno da ćemo nastaviti da investiramo u to. Ovo je važan momenat i zbog popisa stanovništva. I to zbog zaštitie idenititeta našeg naroda", rekao je Stefanović.

Kako kaže, napadi na predsednika zbog ulaganja govore da su ti potezi koje povlači i u Republici Srbiji i u regionu, jesu zapravo stvari, kako dodaje, koje pomažu našem narodu.

"Uz podršku predsednika Srbija će biti jača svakoga dana", rekao je Stefanović, i dodao da je sasvim prirodno da brinemo o svom narodu u regionu.

Komentarišući novi zaduženje kao ministra odbrane, Stefanović je rekao da mu je izuzetna čast što je dobio priliku od predsednika da vodim veliki resor koji ima veliko poštovanje u našem narodu.

"Moj posao je da vredno i naporno radim, da pomognem da opremanje Vojske Srbije i u narednom periodu bude još intenzivnije. Imao sam veoma dobre razgovore sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Mojsilovićem, on i njegov kabinet izneli su mi šta je ono što oni vide u budućnosti kao razvoj vojske, šta je ono što im još treba još da bi bili još snažniji", rekao je Stefanović.

#Nebojša Stefanović