AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom i poručio da međunarodne organizacije i institucije na terenu imaju važan zadatak da stvore društvenu atmosferu u kojoj napadi na Srbe i druge nealbance neće biti tolerisani.

Petković je ocenio da OEBS na Kosovu i Metohiji ima značajnu ulogu u uspostavljanju vladavine zakona i bezbednog okruženja za sve građane i izrazio očekivanje da će nastaviti da deluje u skladu sa time, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

On i Bratu su u razgovoru razmotrili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, posebno se osvrnuvši na probleme srpskog naroda u južnoj pokrajini, kao i seriju incidenata u srpskim sredinama u proteklih mesec dana.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je Bratua informisao i o toku dijaloga Beograda i Prištine, konstatujući da je neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa.

#Kosovo i Metohija

#OEBS

#Petar Petković