AKTUELNO

U saopštenju se navodi da su Vučić i Lavrov razgovarali i o bilateralnoj saradnji i potvrdili odlučnost da jačaju strateško partnerstvo Moskve i Beograda.

Oslobađanje bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja u Francuskoj predstavlja ispolitizovanu odluku i svedoči o dvostrukim standardima Pariza, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Foto: Tanjug

U saopštenju se navodi da su Lavrov i Vučić juče razgovarali telefonom na inicijativu srpske strane.

- Lavrov je naglasio da Rusija deli duboku zabrinutost Srbije u vezi sa jasno ispolitizovanom odlukom francuskog suda, koji je 27. aprila objavio da pušta iz pritvora zloglasnog vođu kosovskih ekstremista Ramuša Haradinaja, čime je ignorisan zahtev Beograda upućen preko Interpola - piše u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Foto: Tanjug

Moskva, kako se dodaje, veruje da svi kosovski političari umešani u ratne zločine moraju da dobiju zasluženu kaznu, bez obzira na pozicije na kojima se nalaze, dodaje se u saopštenju.

Dvostruki standardi Pariza pokazuju politiku popuštanja pred kosovskom agresivnom politikom realizacije projekta "Velike Albanije" koji bi mogao da uništi krhku stabilnost i predstavlja recidiv krvavog konflikta na Balkanu, navodi MSP Rusije.

#Aleksandar Vučić

#Ramuš Haradinaj

#Rusija

#Sergej Lavrov

'