AKTUELNO

Direktor Beogradske filharmonije najoštrije je osudio napade na predsednika Srbije i njegovu porodicu.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio borbu protiv mafije, autori emisije „Među nama“ na Novoj S, izjednačili su Vučića, njegovog brata Andreja i sina Danila sa šefovima mafijaških klanova.

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, tim povodom kaže da je svakom pristojnom čoveku neprijatno kada vidi takve stvari.

- Ovo nije prvi put, nažalost nije ni poslednji, a nije ni neočekivano. Svaki put kada se pokrenula neka stvar bitna za državu, kada je bila objavljena bilo koja stvar koja menja nekakva ustaljena pravila, posle toga je usledio napad na predsednika i njegovu porodicu - rekao je Tasovac.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, to je jedna vrsta dehumanizacije čoveka koji u ovom trenutku ne samo da ima poverenje naroda u Srbiji, već pravi iskorake ka tome da Srbija postane zemlja za primer.

- Ovaj napad je bio očekivan onog trenutka kada se najavio novi talas borbe protiv mafije. Problem je sada što na racionalnom planu možete to da razložite ovako kao ja, ali se ovde zaboravlja da su to sve živi ljudi, sa svojim emocijama i da je možda trenutak da se malo svi priberu - naveo je Tasovac.

Prema njegovim rečima, sada se ceo svet suočava sa epidemijom, a pojedini ljudi epidemiju vide kao svog političkog saveznika.

Ksenija Vučić, novinar TV Pink, osvrnula se na jučerašnju objavu imena novih ministara u Vladi Srbije, rekavši da osveženja nisu samo u vladi, već i u poslaničkim klupama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prvo se radi o jednom podmlađivanju, ja mislim da su 43 mladih sada poslanici, a prošle godine su bili polaznici Akademije mladih koju organizuje Srpska napredna stranka. Potpuno su uspeli da znanje koje su tamo stekli na najbolji način primene, i evo ih u poslaničkim klupama - rekla je Vučić.

Kako kaže, postoji mnogo novih lica i divnih ljudi.

- Ovaj saziv biće potpuno drugačiji, a to i jeste ono što je narod tražio - ocenila je Vučić.

#Ivan Tasovac

#Ksenija Vučić