AKTUELNO

"Za mnoge je iznenađenje Tomislav Momirović na mestu ministra građevinarstva", kazao je u obraćanju nakon sednice predsedništva SNS-a Aleksandar Vučić.

Nakon završene sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, građanima su se obratili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je rekla da će novi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture biti Tomislav Momirović. Kako je poručio, velika mu je čast, a još veća odgovornost da prihvati ponudu predsednika Srbije i predsednice Vlade da bude deo Vlade od koje se očekuje mnogo posla za kratko vreme.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Momirović kaže da je ministarstvo na čije čelo dolazi jako zahtevno i važno jer je za Srbiju izgradnja puteva i saobraćajne infrastrukture jedan od najvažnijih projekata razvoja.

- Daću sve od sebe da opravdam poverenje predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić – poručio je Momirović.

Ko je Tomislav Momirović?

Tomislav i njegov brat Uroš Momirović, nasledili su kompaniju "Mona" od roditelja, koji su prilikom prosleđivanja biznisa sinovima, sve podelili na "ravne časti", pa tako Tomislav rukovodi hotelijerskim delom posla, a Uroš modnim.

Tomislav Momirović rođen 17.10.1983. godine u Beogradu. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2007. godine zaposlen u preduzeću Mona d.o.o. na mestu savetnika.

Ubrzani razvoj hotelske delatnosti počinje 2011. godine, izdvajanjem kompanije Mona Hotel Management d.o.o. Od osnivanja nove kompanije obavlja funkciju generalnog direktora firme Mona Hotel Management pod čijom upravom su tri hotela (hotel Zlatibor Mona na Zlatiboru, hotel Javor u Kušićima, hotel Argo u Beogradu) i jedan rezidencijalni objekat Vila Bella u Budvi.

Foto: Tanjug /Zoran Žestić

Aktivni učesnik u poslovnom udruženju HORES, gde se od 2013. godine nalazi na poziciji predsednika skupštine HORES (Udruženje hotelijera i restoratera -- Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede), a od 2009. do 2013. obavljao je funkciju predsednik UO HORES.

Od 2016. godine stupa na poziciju predsednika kompanije Mona Hotel Management d.o.o. Nakon samo godinu dana započeta je izgradnja novog hotela na Dorćolu (Mona Plaza) čime je realizovana najveća investicija u istoriji kompanije.

#Ministarstvo građevinarstva | saobraćaja i infrastrukture

#Tomislav Momirović