AKTUELNO

Duško Vukajlović, novinar portala Objektiv, govoreći o borbi države protiv organizovanog kriminala, kaže da je pitanje ko upravlja mafijom, neko odavde ili neko iz regiona.

- Često se spekuliše da su to nekakava dva crnogorska klana. To su samo imena neka dva sela u Crnoj Gori od kojih mislim da nema niko ozbiljan u mafijaškom klanu - rekao je Vukajlović za Novo jutro TV Pink.

Kaže da je pokušaj ubistva Aleksandra Šarca na Novom Beogradu nešto što se odavno nije videlo, da neko tako u sred bela dana puca na nekog.

- I da su jaki, nisu jači od države i mislim da je odlična poruka predsednika da će pored Kosova i korone jedna od ključnih tema nove vlade biti obračun sa kriminalom. Da li će država moći da uništo mafiju? Nikada nijedna država nije mogla do kraja da je uništi, ali da će obračun biti surov i da će prestati ovakve scene da se dešavaju na ulicama, ja verujem da hoće - naveo je Vukajlović.

Foto: TV Pink Printscreen

Dragan Vujičić, novinar Večernjih novosti, rekao je da je borba sa kriminalom pitanje nacionalne bezbednosti Srbije.

- Mi moramo biti zdravo društvo, ne možemo biti zdravo društvo dok god ovakvo nešto postoji - rekao je Vujičić, osvrnuvši se na pokušaj likvidacije Šarca.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svi mi šetamo napolju, ne želimo da budemo svedoci toga, želimo mir na ulicama i da u ovom teškom istorijskom trenutku za ceo svet možemo da se posvetimo našem opstanku i našoj budućnosti - dodao je Vujičić.

#Dragan Vujičić

#Duško Vukajlović