AKTUELNO

"Nama bi svakako odgovaralo da na čelu SAD ostane Tramp, kao predsednik sa kojim smo, prvi put posle tri decenije, uspeli da uspostavimo dobre i korektne odnose", kažu sagovornici "Novog jutra".

Da nije bilo koronavirusa, Donald Tramp bi skoro sigurno uspeo da dobije izbore. Međutim, pandemija je sve poremetila i veliko je pitanje šta će biti u novembru, kaže za Pink Vasilije Papović, v. d. gavnog i odgovornog urednika lista „Alo“.

- Nama bi svakako odgovaralo da na čelu SAD ostane Tramp, kao predsednik sa kojim smo, prvi put posle tri decenije, uspeli da uspostavimo dobre i korektne odnose. Prvi put nas tamo posmatraju kao partnera i stoga bi po nas bilo bolje da Tramp pobedi – navodi Papović.

Foto: TV Pink Printscreen

Neizvesno je, kako dodaje, šta će biti ako pobedi demokratski kandidat Džo Bajden.

- Bajden je iz krugova koji nimalo nisu naklonjeni Srbiji i koji su nas bombardovali 1999. godine – kažw Bajden.

Urednik portala „Embargo“ Predrag Jeremić kaže da je više nego ikada pre za Srbiju važno ko će pobediti na predstojećim predsedničkim izborima u Americi. Kako dodaje, bilo bi normalno da nas ovo pitanje ne zanima, ali s obzirom na Vašingtonski sporazum i njegovu implementaciju, važno je da pobedi Tramp, kaže Jeremić.

- Ko god da pobedi na izborima, sporazum će se primenjivati, međutim, pitanje je na koji način. Srbi su za Trampa i zaista bi želeli da on dobije i drugi mandat – kaže Jeremić za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Ocenjuje da Bajden Srbima može da ponudi samo „Milosrdnog anđela“, sankcije i blokade naših para.

- Malo ko zna da su od 2000. godine naše pare bile zarobljene u Americi, a da su nam ih davali na kašičicu kroz donacije – kaže Jeremić.

Ocenjuje i da demokrate očigledno nemaju boljeg kandidata, kada su morali da Bajdena "izvuku iz šešira". Bajden, kako dodaje, u Srbiji ostaje upamćen po lošem.

#Predrag Jeremić

#vasilije papović