AKTUELNO

Bivši predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da ne može da razume stav Miroslava Lajčaka koji, kako naglašava, očigledno vodi ka pristrasnosti i jednostranosti onog ko bi trebalo da bude nepristrasan, da se objektivno ponaša i da objektivno vodi razgovore između Beograda i Prištine.

- Lajčak je u jednom trenutku definisao neke crvene linije u razgovorima, što nije njegov posao. Onda on govori o tome da Priština treba da ujedini sve svoje političke kapacitete, razgovarao je sa predsedavnicima svih albanskih stranaka da bi povećali svoju snagu i uticaj - napomenuo je Drecun za Pink.

- On izgleda tim svojim izjavama pokušava sebe da diskvalifikuje za nastavak vođenja razgovora - dodaje Drecun.

Foto: TV Pink Printscreen

Podseća i na izjavu ambasadora SAD u Prištini koji kaže da su on i Lajčak razgovarali o zajedničkom radu na sklapanju tog sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa i na međusobnom priznanju.

- Mislim da Lajčak treba da nam razjasni svoju poziciju, u čije ime govori i čije interese štiti, ili će se ponašati na objektivan i nepristrasan način koji jedino može da dovede do nekog rezultata. Ovako vidimo jednu popustljivost kod njega prema Prištini, gotovo prećutno razumevanje za stavove Prištine koja je blokirala nastavak razgovora - ocenjuje Drecun.

Kako kaže, čini mu se da taj dijalog između Beograda i Prištine je ušao u duboku "komu" iz koje uz ovakvo ponašanje Lajčaka i Prištine sigurno neće moći da se izađe, jer ne vidi prostor za nastavak razgovora.

#Beograd

#Dijalog

#Miroslav Lajčak

#Priština