AKTUELNO

Premijer je istakao da će završetak auto-puta približiti Vlasinsko jezero za sat vremena Beogradu i Novom Sadu, ali da će biti značajan i za dovođenje investitora.

Premijer Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji mosta Džemen Do kod Vladičnog Hana na Koridoru 10 i dobio obećanje izvođača radova da će ta deonica, duga 6,1 kilometar, biti završena do kraja godine.

Most se nalazi na deonici tunel Manajle-Vladičin Han, dugoj 6,1 kilometar, koja se finansira kreditom Svetske banke, dok radove izvodi španski konzorcijum Azvi-Rubau.

Foto: Tanjug

Na njoj ima ukupno sedam mostova, a jedan od njih je i Džemen Do koji je dug oko 500 metara.

- Zadovoljni smo kako to brže i bolje ide u odnosu na ranije situacije, posle 140 godina ćemo premostiti Grdeličku klisuru - rekao je Vučić i dodao da ima problema u tunelima sa odronima i kosinama.

Premijer je rekao da će država za deset dana isplatiti sredstva od 4,8 miliona evra Koridorima za radove poput napajanja tunela, raskrsnica, petlje...

- To je kada država vodi računa o javnim finansijama i novcu, tada nemate nijednu smetnju - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

On je istakao da južni koridor mora da bude gotov do kraja godine, a da će u građevinskom smislu do kraja godine biti završen i istočni krak, na kojem ima problema oko obilaznice kod Dimitrovgrada na deonici Bancarevo - Crvena Reka, preko Sićevačke klisure.

- Dobili smo obećanje da će u građevinskom smislu radovi biti završeni do kraja godine, a ostaju nam neki tehnički radovi za početak sledeće - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Finansije

#most

'