AKTUELNO

Predsednik Vučić dobio je na poklon vazu iz provincije Fujian gde je predsednik Si radio 17 godina.

Predsednik Aleksandar Vučić objavio je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" fotografije posebnog poklona koji mu je poslao predsednik Si Đinping, dok je predsednik Srbije gostu iz Kine Jangu Ðiječiju poklonio dijamantsku srpsku oficirsku sablju.

Predsednik Vučić dobio je na poklon vazu iz provincije Fujian gde je predsednik Si radio 17 godina.

Vučić je kineskom zvaničniku Ðiječiju poklonio dijamantsku srpsku oficirsku sablju na kojoj je urezana posebna poruka: Ne vadi me bez povoda, ne vraćaj me bez časti.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

​Ovaj natpis krasi sečivo srpske oficirske sablje koju kao dragu uspomenu i na počasnom mestu čuvaju najbolji pitomci u klasi Vojne akademije i generali Vojske Srbije.

"Veliko mi je zadovoljstvo što danas imamo priliku da Vas ugostimo u Beogradu i Srbiji. Dobro došli i molimo Vas da se osećate u našoj zemlji kao kod svoje kuće. Želim da Vam se zahvalim na posebnoj poruci koju ste za mene doneli od našeg iskrenog prijatelja, velikog lidera predsednika Si Đinpinga. Naše dve zemlje su iskreno prijateljske i razvijamo odnose u svim sferama društvenog života. Srbija će nastaviti da gradi iskreno prijateljstvo prema NR Kini", piše u opisu fotografije.

Podsetimo, Vučić se danas sastao sa sa članom Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine i direktorom Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jangom Ðiječijem. Vučić i Jang su prvo razgovarali tet-a-tet, a nakon toga usledio je sastanak dve delegacije.

#Aleksandar Vučić

#Jang Đieči