AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je Ministarstvo spoljnih poslova da otkupi sve predmete, dokumenta, lične stvari i fotografije iz koncentracionog logora Jasenovac koja su se pojavila na internet sajtu za kupovinu i prodaju "Ibej", jer je u pitanju duboko anticivilizacijski čin.

- Reč je o najvulgarnijem vređanju i ruganju oko 700.000 žrtava najveće fabrike smrti u istoriji Balkana, njihovih potomaka i srpskog naroda - naveo je Linta.

On je istakao da su sve te stvari od ogromnog istorijskog i kulturnog značaja za srpski narod i Srbija treba da pošalje jasnu poruku da neće mirno posmatrati sramnu i morbidnu prodaju.

Linta je podsetio da na radikalni revizionizam i iskrivljivanje istorijske istine kada se koncentracioni logor Jasenovac u Hrvatskoj i šire skandalozno proglašava sabirnim i radnim logorom, zbog čega su svaki dokument, predmet i fotografija od ogromne vrednosti u borbi za istinu o počinjenom genocidu nad srpskim narodom.

On je istakao da Srbija treba, po ugledu na Izrael, da osnuje memorijalni centar srpskih žrtava genocida NDH koji bi se na sistemski i planski način bavio dokumentovanjem genocida, počinjenim nad srpskim narodom tokom Drugog svetskog rata.

#Miodrag Linta