AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejiem, koji boravi u radnoj poseti Beogradu, kako bi lično predstavio izveštaj o napretku Srbije i Ekonomsko investicioni plan za Zapadni Balkan.

Sastanku, koji je oko 18.30 počeo u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, prisustvuju ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici. 

Nakon sastanka, planirano je zajedničko obraćanje Vučića i Varheija. Evropski komesar se prethodno sastao i sa premijerkom Anom Brnabić.

Takođe, razgovarao je i sa predstavnicima civilnog sektora okupljenim u Nacionalnom konventu o EU, kao i sa predstavnicima dela opozicije. 

U obraćanju pred Konventom, Varheji je poručio da okolnosti izazvane kovidom 19 nisu preusmerile pažnju EU sa ovog dela Evrope, da ovaj region ostaje prioritet za Uniju i svakako ima evropsku perspektivu, te da će ekonomski paket od bespovratnih devet milijardi evra dalje približiti ovaj region EU. 

Varheji je u Beograd došao iz Prištine, a zatim putuje u Sarajevo. 

#Aleksandar Vučić