AKTUELNO

I Srbija i Monako, iako su dve veoma različite države, mogu biti ponosne na svoju istoriju. Imamo izuzetnu čast da budemo domaćini i da ga dočekamo u njegovoj prvoj zvaničnoj poseti Beogradu, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da ima izuzetnu čast da bude domaćin Knezu od Monaka u njegovoj prvoj zvaničnoj poseti Beogradu.

- Ubeđen sam da će ovo biti veliki impuls odnosima između dve zemlje i čast mi je što sam mogao da mu uručim lentu. Takođe, kroz razgovor sa njim mogao sam mnogo toga i da naučim - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako kaže, razgovarali su i o borbi sa pandemijom koronavirusa i dodao da želi Kneževini Monako da se sa uspehom bori protiv te opasne infekcije.

- Nadam se da ćemo posebno podstaći razvoj turizma, kao i da će biti više Srba koji će putovati u Monte Karlo i svoj novac ostavljati tamo, kao što će i oni dolaziti ovamo - rekao je Vučić.

Kaže da su razgovarali o ukupnoj ekonomskoj saradni, i dodaje da veruje da i tu mogu stvari da se poprave u buduće.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Razgovarali smo i o evropskim integracijama Srbije i zamolili za njihovu podršku. Nadam se da će se Knez Albert u Srbiji da oseća kao kod kuće - rekao je Vučić.

Knezu Albertu II Orden Republike Srbije na lenti

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić uručio je danas Orden Republike Srbije na lenti knezu Albertu Drugom od Monaka. Vučić je visoko priznanje dodelio vladaru Monaka u Palati Srbija, nakon održanih sastanaka. Ovo je prva zvanična poseta Srbiji kneza Alberta Drugog od Monaka. Srbija i Monako uspostavili su diplomatske odnose 2007. godine.

Knez Albert: Hvala vam izuzetno na odlikovanju

Javnosti se obratio i knez Albert II od Monaka i istakao da mu je izuzetna čast što je danas u poseti Srbiji i što je imao razgovore sa predsednikom Srbije i srpskim predstavnicima.

- Hvala vam izuzetno na odlikovanju, veoma sam ponosan što sam dobio ovo odličje. Prilika koja mi se sada pruža jeste da dam novi zamajac našim odnosima. Takođe, imamo novu etapu i u ekonomskim odnosima, ovaj sporazum će doprineti produbljivanju kontakata i odnosa - rekao je knez Albert II. 

Foto: TV Pink Printscreen

Potpisan sporazum o saradnji, Albert II odlikovan Ordenom

Nakon plenarnih razgovora delegacije su pristupile potpisivanju sporazuma o saradnji u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Nj.S.V. kneza Alberta II od Monaka.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Sporazum su potpisali predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i izvršni direktor Privrednog odbora Monaka Gijom Roz.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ranije su održani i plenarni razgovori delegacije Republike Srbije i Kneževine Monako, predvođeni predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

#Aleksandar Vučić