AKTUELNO

Odugovlačenje kraja izbornog procesa, kako kaže, objašnjava se odbijanjem priznanja poraza, ali i prikrivanjem kriminala koji se u Šapcu taloži dve decenije.

Nakon ponovljenih izbora u Šapcu koji su održani 5. septembra, peripetije i različite vrste manipulacija sa izbornim rezultatom traju više od 13 nedelja. Gradski odbor SNS u ovom gradu podneo je u petak žalbu Upravnom sudu Srbije na odluku Gradske izborne komisije da na 19 mesta budu poništeni lokalni izbori.

- Kada imate posla sa diktatorima koji smatraju da je Šabac njihov privatni grad, onda morate da budete spremni na dugu borbu kako bi se zaštitilo, pre svega, poverenje građana koje je nedvosmisleno dato SNS-u – izjavio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić za Pink.

Dodaje da je Upravni sud sinoć objavio da se nalaže ponavljanje izbora na ukupno pet biračka mesta, što suštinski ne može da promeni rezultat ostvaren na 95 verifikovanih biračkih mesta.

- Rezultat je toliko jasan da je ovo samo gubljenje vremena i pokušaj pojedinaca da se još koji dan zadrže na vlasti – kaže Glišić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da cela ova situacija pokazuje “kako izgledaju i kako se organizuju izbori u kojima su uslovi najgori koje je Srbija ikad imala na bilo kom nivou”. Odugovlačenje kraja izbornog procesa, kako kaže, objašnjava se odbijanjem priznanja poraza, ali i prikrivanjem kriminala koji se u Šapcu taloži dve decenije.

- Imali ste optužbu na račun gradonačelnika da je pre dve godine nenamenski potrošio pola milijarde dinara! Znate li kolika je to cifra?! I pitanje je koliko se još nenamenskih milijardi krije u raznoraznim fiokama po Šapcu – kaže Glišić za Pink.

Dodaje da ga zanima ćutanje “evropskih dušebrižnika” za izbore u Srbiji, odnosno Šapcu.

- Izborni uslovi u Šapcu gori su od diktature i demonstriraju ogoljeno nasilje. Vrlo je zanimljivo da se nije oglasio nijedan od evropskih dušebrižnika koji su nam solili pamet da treba da razgovaramo o poboljšanju izbornih uslova. Ako je ovo primer dobrih izbornih uslova, daleko im lepa kuća – poručio je Glišić.

#Darko Glišić

#Novo jutro

#Šabac