AKTUELNO

Primena Vašingtonskog sporazuma je munjevita i od izuzetne važnosti za normalizaciju odnosa, saglasni su sagovornici "Novog jutra".

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel i delegacija američke Razvojne finansijske korporacije, DFC, doputovali su sinoć u Beograd, u dvodnevnu posetu, tokom koje će razmotriti sa srpskim partnerima i zvaničnicima projekte koje će delom finansirati taj američki fond, a dogovoreni su sporazumom iz Vašingtona.

- Konačno pregovori na ovim prostorima ne rezultiraju šarenim lažama i ne podrazumevaju pakete prema kojima Srbija mora sve da izgubi – naveo je Dušan Stojković, urednik ekonomske rubrike u „Večernjim novostima“, komentarišući dolazak Grenela i delegacije DFC.

Ocenjuje da je jačanjem i razvojem ekonomije lakše doći do normalizacije, pa je zato ova poseta od izuzetne važnosti. Bolja ekonomija promenila bi, kako kaže, odnos prema regionu u kojem bi mladi mogli da vide svoju budućnost.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sve ovo posledica je Vašingtonskog sporazuma koji je doneo perspektivu Srbiji. Tokom pregovora, naša država pri put je bila bez pritisaka, omalovažavanja, ponižavanja i imala je čvrst stav – kaže Stojaković za „Novo jutro“.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Alo!“ Duško Vukajlović ocenjuje da je u Vašingtonu potpisan čvrst politički sporazum o čijim će se posledicama govoriti i u narednim mesecima i godinama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Najavljeni novac i najavljene nove investicije i ulaganja je ono što zanima svakog običnog čoveka, a da bi investicija i bilo, neophodna je infrastruktura na kojoj se intenzivno radi u poslednjih pet-šest godina – kaže Vukajlović za Pink.

#Dušan Stojaković

#Duško Vukajlović

#Novo jutro